Barcsay Művész kör

Az „Ébredések Alapítvány” (→) nyitott és befogadó keretei között működő Barcsay Művész kör, a majd’ 40 éve létrejött, legendás „Mentonopon” (→) csoport szellemiségét folytatva, 2014 óta működik a mai Kálvária téren. Hosszú időn át Csorba Simon művésztanár vezetésével alkottak a Kör tagjai. Többen innen felvételiztek a Képzőművészeti Egyetemre, ahol sikeresen le is diplomáztak.

A közösség nem betegeket, hanem alkotókat tömörít, ahová bárki csatlakozhat, és ahol az alkotók szabadon birtokolják alkotásaikat.

A Barcsay Művész kör nem művészetterápiás csoport, hanem egy szabad és nyitott alkotókör, ahol rajzolni, festeni vágyó emberek (egészségesek vagy mentális problémával élők) találkoznak, alkotnak. Ha egy mű elkészül, nem kerül terápiás elemzésre, ám az alkotás öröme, a folyamat és az eredmény, bizonyosan gyógyít. Alkotót és nézőt egyaránt.

Az elmúlt években több kiállításra is meghívták, a Kör tagjainak műveit, többek között Tápiógyörgyén, a Tártkapu Galériában, a Fehér Holló Teaházban, a III. kerületi Könyvtárban, Szentgotthárdon, Milejszegen, a Francia Intézetben, voltak kiállítások. Mindenhol nagy sikernek örülhettek a tagok.